cas jansen bio header

biografie

Cas Jansen (24-06-1977) is vanaf zijn twaalfde jaar bezig met acteren. In jeugdtheater de Krakeling (Amsterdam) ronde hij de jeugdtheaterschool af op zijn zeventiende. 

Na de middelbare school was hij vastbesloten acteur te worden en stond hij al snel tussen veel ander jong acteertalent in de jongerenserie Fort Alpha. 

Grote bekendheid verwierf hij van 1997 tot 1999 door de rol van Julian Verduyn te spelen in Nederlands bekendste soapserie Goede tijden slechte tijden. Na twee jaar besloot hij te stoppen met GTST omdat hij zich wilde richten op speelfilms. En met succes, want direct speelde hij de hoofdrol in de alom geprezen politiethriller Lek. Het was prettig samenwerken met regisseur Jean van de Velde, die hem vervolgens vroeg voor zijn comedyserie All Stars. Daarin kon Cas zich drie seizoenen uitleven als verdwaasde hippie Nemo. In 2012 maakte de heren nog een vervolg film samen All Stars 2; Old Stars.

Na de politieserie Luifel en Luifel (2002), was hij weer terug in de bioscoop met rollen in films als Volle maan, de Dominee en de actie comedy Vet Hard.

Vanaf 2007 staat hij ook regelmatig in het theater. Onder regie van Marcus Azzini speelt hij samen met Tygo Gernandt de succes voorstelling Tape. Een jaar later krijgt dit succes een vervolg door weer met Azzini een stuk uit te brengen; Sexual perversity. 

Tevens is hij de jaren 2005 t/m 2008 de hoofdrolspeler geweest in de NPO dramaserie Spoorloos verdwenen.

Hierna stort hij zich in 2009 op de opnames van de bioscoopfilm De hel van '63, over de zwaarste Elfstedentocht uit haar bestaan. Tijdens het filmen is hij druk bezig zijn horizon te verbreden door HBO bedrijfskunde te studeren. Ook is Cas in alle drie de Mees Kees films te zien. De combinatie van een toneelproductie met filmen ziet hij als ideale manier om zich als acteur te ontwikkelen en te inspireren. 

Dat blijkt te werken, want naast Edward Snowden spelen in het theater, was hij de afgelopen jaren ook te zien in tv series als 'De meiden van de Herengracht', 'De 12 van Oldenheim' en de kinder hitserie 'de Kameleon', waarvan in het voorjaar van 2021 een bioscoopfilm uitkomt.

Sinds 2015 is Cas naast acteren aan het ondernemen met drie vrienden. Samen zijn ze eigenaar van restaurant Venster 33 en cafe Vijzel in Amsterdam.

In 2019 kan Cas het aanbod van Goede tijden, slechte tijden niet weerstaan en is hij weer dagelijks te zien op RTL4 als Julian Verduyn.